Article Image

Kamo na izlet?

Planirate proljetni izlet u prirodi?  Imamo tri odlična prijedloga za vas.

S dolaskom proljeća sve se budi, a s njime i naša želja da dane provodimo u prirodi, na otvorenom. Donosimo vam nekoliko ideja za izlete u kojima će zasigurno uživati cijela obitelj.

Kanjon Kamačnik

Kanjon Kamačnik nalazi se u Gorskom kotaru u Vrbovskom, na razmeđi kontinentalne i morske Hrvatske. Na mjestu gdje se potok Kamačnik ulijeva u rijeku Dobru nastao je kanjon i možete pratiti njegov tok sve do izvora. Ovo je idealna destinacija za izlet s cijelom obitelji jer staza dugačka 3 kilometra nije kružna i možete u bilo kojem trenutku krenuti nazad. Čim zakoračite na stazu, oko vas se stvaraju nevjerojatne slike zelenila, priroda je netaknuta, čujete žamor potoka, a najljepši dio su drveni mostići.

Više na https://visitvrbovsko.hr/kamacnik/

 

Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje

Oaza prekrasne prirode s više od 350 kilometara planinarskih i 300 kilometara biciklističkih staza, mjesto na kojem se može vidjeti petina svih biljnih vrsta u Hrvatskoj, razgledati čak 34 arheološka nalazišta. Sve to krije zeleni raj nadomak Zagreba, park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, koji je idealno odredište za vaše proljetne izlete.

Čak i ako se ne želite previše umarati, tu ćete pronaći svoj komadić mira i zelenila uz šum potoka u nekom od restorana gdje možete uživati u domaćoj hrani i izvrsnim vinima.

Više na https://www.pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr/

 

Park prirode Lonjsko polje

Nadomak Zagreba, u prekrasnoj Moslavini doživite pravu avanturu i odmorite se od suvremenog načina života. Unutar parka prirode Lonjsko polje čeka vas europsko selo roda Čigoč i ornitološki rezervat Krapje u kojem boravi više od 250 vrsta ptica. Pronaći ćete i tradicionalne drvene kuće, ali i nekoliko seoskih gospodarstava koji nude tradicionalnu gastronomsku ponudu. Park možete obići pješke, biciklima  ili kanuom. Svakako ne propustite turističku vožnju čamcem po Savi.

 

Više na https://pp-lonjsko-polje.hr/

 

Share

generic share